ID3

Betrokken

 

We hebben een warm hart voor mensen die in het leven wat minder geboft hebben. We vinden het belangrijk dat mensen met een handicap, chronische ziekte of psychiatrisch probleem volwaardig mee kunnen doen. Dat geldt ook voor ouderen en minderheden in het algemeen. Daarom werken we graag voor organisaties en verenigingen die opkomen voor de belangen van mensen met een "beperking".  

Met eigen ogen zagen we het effect van onze ideeŽn en producten op het leven van mensen (met een beperking). Er zijn letterlijk huwelijken uit voortgekomen!

 

Betrokken en enthousiast over de vele mogelijkheden zetten we ons ook graag in voor uw organisatie. We hebben een gedreven motivatie om in samenwerking iedere opdracht tot een succes te brengen.

 

Toegankelijk

Al onze website worden standaard toegankelijk opgeleverd met een CMS dat het onderhoud van toegankelijke website garandeert. Bijvoorbeeld de internet-community Leefwijzer die ook voor slechtzienden en blinden toegankelijk is. Hiervoor kregen we het "drempelsvrij" keurmerk.


Dating voor gehandicapten

Leefwijzer.nl kenmerkt zich o.a. door een speciale datingbox die zich speciaal richt op mensen met een handicap of chronische ziekte. Voor mensen met een beperking lijkt dit een uitkomst. De datingbox wordt veel bezocht. Leefwijzer is een onderdeel van de Chronisch zieken en Gehandicaptenraad Nederland. 

 

Actie-voeren

ID3 werkt ook actief mee aan Makkersunlimited.nl.  Een actieclub van mensen met een handicap die zich actief inzetten voor gelijke rechten voor mensen met een beperking. Naast het bedenken van eigenzinnige actievormen en het vormgeven van materialen zijn we ook betrokkeen bij het actief inzetten van digitale sociale netwerken als actiemiddel.

 

Vrijwilligers

Vrijwilligers worden ons inziens te vaak onderschat. Onze ervaring is dat bij een goede begeleiding en een goede communicatie vrijwilligers een boven gemiddelde inzet hebben. Daarnaast is opvallend hoe trouw vrijwilligers zich vaak jaren dagelijks inzetten. Regelmatige feedback, onderling contact en een positieve benadering zijn essentieel. De vrijwilligers van de projecten waarbij ID3 betrokken is hebben meestal zelf een ernstige beperking.

 

Lokale platforms

Voor deze organisatie die ondersteuning biedt aan lokale platforms van mensen met een handicap hebben we naast hun website en intranet ook het project www.belangenorganisatie.nl opgezet. Een website waarmee lokale platforms van mensen met een handicap hun eigen website kunnen opzetten en onderhouden.

 

Bij onze toegankelijke sites voegen we standaard een Content Management Systeem, waardoor u zelf op eenvoudige wijze uw site kunt onderhouden en uitbouwen. De onderhoudskosten beperkt u hierdoor tot een minimum.